Kesä

Kesä

Siemeniä

Sunnuntaina, 13.3.2011

Mökkiviikonloppu onnellisesti takana. Pikkasen meinasi olla perjantai-iltana asennoitumisongelmaa mökkikamoja pakatessa. Talviaikaan on kuitenkin niin paljon erilaista lähteä alkeellisiin olosuhteisiin. Mutta sitten perillepäästyä ja asetuttua alkaa jo luistamaan. Mökille tulee sähkö, mutta kaikki vesi on kantovettä. Kesällä saamme lähdeveden suoraan pihalle putkea pitkin vanhan navettapumpun avulla, mutta talvella on juomavesi tuotava kotoa, tai rämmittävä lähteelle sankon kanssa. Saunavedet saatiin kätevästi puron suulta, joka oli pysynyt auki. Ilta sujuikin sitten rattoisasti, ja saunassa oli makeat löylyt.

Kotiuduttua kamojen purkua ja paikkojen järjestelyä, ja pyykkikone laulamaan. Nyt sunnuntaina ulkona on mitä parhain kevätkeli, aurinko mollottaa ja sulattaa hyvää vauhtia lumia. Ajatukset karkaavat väkisin puutarhapuolelle. Piti ottaa Korpikankaalta tilaamani siemenpussit jo rapisteltaviksi. Mitäs kaikkea tulikaan tilattua? En laita kovinkaan paljon esikasvatettavia, kun isännän allergioiden vuoksia ei saisi sisätiloissa olla kukkia. Mutta sen verran kuitenkin, että makuun pääsee. Useampana vuonna olen laittanut isosamettikukka "Vanillaa", se on helppo ja kaunis, sekä pientä ja nättiä kääpiösammaria. Lisäksi aion kylvää ainakin koristemaissia, sitäkin ollut jo monena kesänä. Muut ovatkin suoraan ulos kylvettävää sorttia, kuten valkoista ja vaaleanpunaista kosmoskukkaa ja silkkiunikkoa.
Iloisena yllätyksenä sain sisareltani Lontoon tuliaisina jotakin tummapunaista heinäkasvia, se on varmaan kohta puolin laitettava multiin. Sisareni on taitava puutarhuri, hänen pihansa on palkittukin useampaan kertaan. Hänen rinnallaan olen vasta aloittelija puutarhatietämyksessä. Hän oli tilannut itselleen English Garden -lehden, ja antoi minulle viikonloppulukemista. Nam! Mutta nyt ulkoilemaan ja nokka kohti aurinkoa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti