Kesä

Kesä

Arvostele mun munkki

Lauantaina, 30.4.2011

Vappuaatto. Aamupäivä meni siivotessa ja paikkoja pöllytellessä. Teinin mielestä vappuna pitää olla munkkeja, joten eikun taikinan tekoon. Lähikaupasta oli munkinpaistorasva loppunut, päätin käyttää rypsiöljyä. Kysäisin ystävältäni, onko hänellä kokemuksia munkinpaistosta öljyssä. Ei ollut, mutta sanoi tulevansa illalla arvioimaan, miten homma onnistui. Tyyliin "Arvostele mun munkki". Hyviä tuli, en edes uskaltanut laskea, montako poika pisteli menemään.

Iltapäivä kuluikin ulkohommissa. Leikkasin ruusut, aika monta Europeanaa näytti elottomalta. Jotkut pensaat tarvitsivat harvennusleikkausta, ja tämän kevään ensimmäiset rikkaruohot on sitten kitketty. Rönsyleinikkiä ja maahumalaa pukkaa jokapaikkaan.

 Tienvarsi jäi edelleen haravoimatta kovan tuulen vuoksi. Puhuin jo miehelle, että portinpielen vaahteran voisi kaataa, kun roskaa niin älyttömästi. Jos istuttaisi tilalle vaikka syreenipuskan, pärjäisi lehtiroskan kanssa paremmin. Ainakin tämän kesän ajan saa kuulema olla vaahtera paikallaan.

2 kommenttia:

  1. Meillä on aina paistettu munkit rypsiöljyssä, mutta tänä vuonna en paistanut ollenkaan. Näin kahden ihmisen huushollissa päästiin tosi helpolla, kun hain aamulla Heinähatusta pullollisen simaa ja kaksi munkkia...

    VastaaPoista
  2. Tästä lähtien taidan minäkin paistaa munkit rypsiöljyssä, kun niin hyviä tuli. Meillä piti munkit syödä kahvin kera, simaa kun ei enää uskalla alaikäisille tarjoilla :)

    VastaaPoista