Kesä

Kesä

Autoalalle

Keskiviikkona, 27.4.2011

Eipä tullut haravointipuuhista eilen illalla mitään. Niin voimakas oli tuuli, että kuivat lehdet lenteli minne sattuu. Pikkuisen alkoi vettäkin ripsimään,  ennätin kuitenkin irrotella omppupuiden suojaverkot kesävarastoon. Keräsin myös tuijista ja pergolasta jouluvalot pois, ehkä oli jo aikakin.

Jälkikasvulla oli tänään jännittävä päivä, elämänsä ensimmäinen pääsykoehaastattelu. Poika on kevään yhteishaussa hakenut Jyväskylän ammattiopistoon, ykkösvaihtoehtona autoala. Kolme haastattelijaa oli kysellyt kaikenlaista, kuten  miksi haluaa juuri autoalalle. Ei ollut kuitenkaan vastannut,  koska isäkin on. Niinkuin eilen vastasi minulle, kun esitin saman kysymyksen. Omasta mielestään oli mennyt ihan hyvin. Pidetään peukkuja, kesäkuussa saa tulokset.

Töissä oli rauhallinen päivä. Eräs vanhempi miesasiakas aiheutti pientä hymyilyä. Hän alkoi ääneen pohtimaan, miksi pääsiäinen oli tänä vuonna niin myöhään. Hetken mietittyään ja kulmiaan kurtisteltuaan tuli siihen johtopäätökseen, että se johtui varmaankin vaaleista. En kehdannut oikaista häntä ja kertoa tätä monimutkaiselta kuulostavaa rimpsua "kevätpäiväntasauksesta seuraavan täydenkuun jälkeinen perjantai on pitkäperjantai".

Töiden jälkeen suoraan hierojalle, ja rauhallista koti-iltaa viettämään. Ruoaksi nakkikeittoa, jälkkäriksi pannareita ja mansikkasosetta.  Pientä pihapuuhastelua ennen saunaa. Huomasin ensimmäisen pikkuruisen tulppaanin aukaisseen tulenpunaisen kukkansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti