Kesä

Kesä

Haravointia

Keskiviikkona, 20.4.2011

Eilen oli aamuvuoro töissä, lämmin aurinkoinen keli, ja mieltä poltteli päästä ulkohommiin. Työpaikan vierestä bongasin ensimmäiset leskenlehdet. Kotona pikaisesti ruokaa perheelle, tuulikaapin imurointi ja pesukone pyörimään.

Poika oli lähdössä virveliä heittämään kaverinsa kanssa, äidin apua tarvittiin siiman selvittelyssä (kun sulla on niin näppärät sormet). Ruoan jälkeen piharöntteet niskaan, ja haravan varteen. Kovasti on etupihan nurmikko ottanut sammalta, rapsuttelin teräväpiikkisellä haravalla enempiä irti. Täytynee ottaa ilmastointikengät käyttöön, kalkita ja lannoittaa. Röyhytatarpuskista kertyi monta kottarillista kuivaa roskaa. Vaahteran ja tammen lehtiäkin aikamoiset määrät. Niin se vain on, että minkä taakseen syksyllä jättää, sen edestään keväällä löytää. Kuten talven ajan kadoksissa olleet sählypallot, joita ilmiintyi puskien alta peräti 3 kappaletta, ja kaivattu jalkapallo.

Isäntä tuli kotiuduttuaan seurakseni haravointipuuhaan, yhdessä saimme mukavasti etupihaa siistimmäksi. Kovasti tyytyväisinä katselimme myöhemmin  illalla  ikkunasta ulos työmme tuloksia. Takapihalla on vielä lumikinoksia ja muutenkin märkää, ei vielä ole vähään aikaan haravointikunnossa.

Urakan jälkeen oli autuaallista istahtaa saunan lämpöön, ja hörppäsinpä kevään kunniaksi yhden pullollisen kuivaa siideriäkin.

Tänään laittelin siivouksen jälkeen pääsiäiskoristeita esille. Koristeiden  seasta löytyi tällaiset munanlämmittimet. Aika hupaisat.


Tekaisin vielä pääsiäiseksi tiikerikakun, se paisui vähän turhan korkeaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti