Kesä

Kesä

Kiharaa ja kolesterolia

Keskiviikkona, 13.4.2011

Pientä matalalentoa ollut alkuviikko. Eilen menin suoraan töistä kampaajalle, aika oli poikkeuksellisesti illasta. Kello oli jo seitsemän, kun nousin kampaamon tuolista. Kaksi ja puoli tuntia siinä meni, kun tehtiin koko hoito kiharoista värihuuhteluun. Mutta kyllä taas kelpaa! Sen verran oli jo puhti pois, että soitin isännän hakemaan, kotiinkävely tuntui ylivoimaiselta rasitteelta. Loppuilta meniki nukkumaanmenoa odotellessa.

Tänä aamuna oli ankea herätys, kun en saanut juoda enkä syödä mitään.  Menin kontrolliverikokeeseen terkkarille kohonneen kolesterolin takia. Täytyy vain toivoa, että lukema olisi edes vähän laskenut, ei haluttaisi lääkitystä aloittaa. Kyllähän siellä aikaa tuhraantui, vaikka työhönmenijänä pääsinkin hieman etuilemaan. Ihana kahvintuoksu leijaili työmaalla vastaan, työkaveri oli keittänyt ison pannullisen kahvia tietäen odottaa kahvinhimoista kollegaa. Neljä kupillista elämäneliksiiriä hulahti kurkusta alas ja maistui ah, niin hyvälle! Sopivasti ennätettiiin kahveet hörpätä, kun pyyhkäisi koululuokka hakemaan lukudiplomikirjoja, ja kohta  perään toinenkin luokka.

Töistä apteekin kautta kotia, ruokaa väelle, pientä siivousta ja järjestelyä. Illalla hokasin, etten ollut lukenut päivän Keskisuomalaista, itseasiassa koko päivän posti oli vielä postilootassa. Saunaan en vielä mennyt uusien kiharoiden takia, etteivät karise pois ennen aikojaan. Rairuoho piti muistaa kylvää, että ennättää kunnolla kasvaa pääsiäiseksi. Muutenkin pitäisi vähän katsella pääsiäiskoristeita esille ja miettiä pääsiäisen menyytä. Sain maistaa työkaverin 12 vuotiaan pojan leipomaa vaniljapullaa. Oli niin kertakaikkiaan suussasulavaa, että piti ihan pyytää resepti. Pääsiäiseksi täytynee kokeilla, osaako itse tehdä yhtä maukasta.

Telkkua katsellessa aloitin sukanteon, lankana on söpön värinen Nalle kukkaketo "ruusunnuppu".
Ihan muutama kerros vain piti tekemäni, mutta pitkästi ennätti terää kuitenkin valmistua. Ihan omille, alati paleleville varpaille taidan nämä sukat tehdä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti