Kesä

Kesä

Lättypäivä

Sunnuntaina, 10.4.2011

Aurinkoinen, mutta tuulinen päivä, lämpömittari näytti jo kahdeksaa lämpöastetta. Päiväruokailun jälkeen piti lähteä ulos nuuskimaan kevättä. Ulkovajan rappusilla hörpin kevään ensimmäiset ulkoilmakahvit. Kova tuuli pöllyttelee avokuistille viime syksyisiä vaahteran ja tammen lehtiä, koko ajan saa olla lakaisemassa.
Kevään huumassa sain multiin ensimmäiset siemenet. Isosamettikukka Vanillaa sekä pikkuista kääpiösamettikukkaa, sekä koristemaissia. En löytänyt kaupasta kylvömultaa, mutta kaktusmulta ajanee saman asian.

Iltapäivällä pötkähdin lempipaikalleni, saunan pukuhuoneen sohvalle, lueskelemaan. Nyt on luvun alla Marko Kilven uusin "Elävien kirjoihin".  Oikealta ammatiltaan poliisina työskentelevä Kilpi kuvaa rosvo-poliisi elämää pintaa syvemmältä. Selällään lukeminen alkaa ramaista, pakotin itseni kuitenkin ylös ja ulos. Päiväunet kun tahtovat kostautua yöunien menettämisenä.

Ulkoillessa alkoi tekemään mieli lettuja, ei ole pitkään aikaan meillä niitä syötykään. Kahdella pannulla paistohomma sujui näpsään. Tosin huomasin, että olisi taas kerran aika ostaa uusi teflonpannu. Meillä ei kestä hyvänä paria vuotta kauempaa.  Lettujen päälle runsaasti mansikkasosetta. Vaniljajäätelöä kun vielä olisi ollut, mutta hyviä olivat näinkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti