Kesä

Kesä

Luovuutta

Tiistaina, 26.4.2011

Tänään vietetään Maailman henkisen omaisuuden päivää, tiesittekös sitä?  Sen on perustanut YK:n erityisjärjestö WIPO (World Intellectual Property Organisation) edistämään maailmanlaajuisesti ihmisten hyvinvointia kannustamalla luovuuteen ja innovaatioihin. Taitaa vaan yhäti olla niin, että suomalaisessa peruskoulussa ei luovuudesta perusteta, sitä vanhaa kirjoista pänttäämistä ja ulkoa opetteluahan tuo on edelleenkin. Kovasti luovat ja kekseliäät yksilöt löytävät itsensä helposti erityisopetuksesta ja kuraattorin juttusilta.

Yksillä koulutuspäivillä oli luento luovuudesta. Psykologi käski tehdä itselle seuraavan  luovuustestin. Jos aina esim. käsin tiskatessa pesee vasemmalta oikelle,  ei ole luova. Mutta jos joskus vaihteeksi pesee oikealta vasemmalle, olisi luova. Tai jos aina laittaa saman puolen kengän ensin jalkaan, ei luova. Mutta jos välillä laittaakin sen toisen puolen kengän ensin, olisi luova. Olen tutkinut asian, ja näillä perusteilla olisin kovastkin luova ihminen.

Tänä iltana pitäisi saada luotua kadunvarren puolta siistimmäksi. Jätän sen aina viimeiseksi, kun tienvarren siivoaminen on niin likaista ja pölyistä hommaa koirankakkoineen kaikkineen. Mutta hyvä se on läpikäydä, että saa ainakin lumiauran tuomat kivet pois ruohonleikkurin tieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti