Kesä

Kesä

Tuulista

Maanantaina, 18.4.2011

Vaalit on käyty, kansa on edustajansa valinnut,  pulinat pois. En kyllä olisi ikimaailmassa uskonut, että oikeasti persut saisi noin suuren osan äänistä. Eilen päivällä kysäisin jälkikasvulta, tietääkö hän, mikä tärkeä päivä tänään on. Oikea vastaus olisi ollut eduskuntavaalipäivä, myös palmusunnuntai olisi hyväksytty. Vahva veikkauksensa oli kuitenkin Kristuksen taivaaseenastumispäivä. Oikeasti ja ihan tosissaan. Peruskoulun oppimäärästä joku ihan pieni osanen ei ole kohdannut kuulijaansa.

Tosiaan eilen oli palmusunnuntai, mutta meillä ei käynyt kuin yhdet virpojat. Äitini, Karjalan siirtolaisia Suistamon Koiton kylästä, ei pidä tästä noita-akkojen virpomisperinteestä. Joka vuosi jaksaa kertoa naamioituneille virpojille, että heillä Karjalassa ei kuulunut pukeutua noidaksi. Pimeän voimien edustaja ei sopinut hyvän onnen toivottajaksi. Ajat ja tavat muuttuvat, niin se vain on.

Eilen ja tänään ollut kovia tuulenpuuskia, tänään on tullut lumikuurojakin tuulen mukana. Kaikki Kapakallion viimesyksyiset vaahteranlehdet ovat päättäneet pitää kokoontumisajot meidän ulko-oven edessä. Ruskean lehtipatjan yli täytyy suorastaan kahlata. Puhtaaksilakaisun jälkeen ei mene kuin tovi, niin jo on taas rusehtava läjä oven edessä.

Vaikka kuinka tekisi mieli, niin tällä tuulella ei kannata mennä  haravoimaan. Perennojen kuivaneita varsia pätkin istutusten juurelle. Kummasti siistiytyi paikat jo siitäkin.

Olipa hauska huomata, että blogilleni on ilmestynyt ensimmäiset lukijat, mikä lämmitti mieltäni erityisen paljon. Kiitos ja terveisiä!

2 kommenttia:

  1. Itäinen ja läntinen kulttuuri sekoittuvat täysin virpomisessa. Pohjalaisessa kulttuurissa ei edes tiedetty mistään virpomisesta, trullit pääsiäislauantaina olivat paljon tutumpi juttu. Nimimerkki "kokemusta on"...

    VastaaPoista
  2. Pohjanmaalla myös poltetaan kokkoja, pääsiäislauantainako sekin oli. Täällä ei ole sitä perinnettä. Pienenä tyttönä me kävimme virpomassa ainoastaan karjalaisessa talossa, asukkaiden omasta toivomuksesta, koristelemattomilla pajunoksilla. Oksien piti osua virvottavaan, niitä ei heilutettu nenän edessä. Palkka haettiin sitten pääsiäisenä

    VastaaPoista