Kesä

Kesä

Mopo karkaa

Maanantaina, 4.4.2011

Pari päivää on poitsu huristellut nyt mopollaan. Menee ja tulee niinkuin lappalaisen taikina. Välillä käy syömässä ja taas mentiin. Lauantai-iltana oli erehtynyt menemään pienelle hiekkatielle, joka oli paksun sohjon peitossa. Nurinhan siinä oli jo menty, mutta ei onnekseen käynyt mitenkään, ei ajopelille eikä miehelle. Oli sen verran varovainen vauhti ollut. Sunnuntaina sitten soitti isälleen, että tuopa lisää bensaa. Oli menovesi päässyt loppumaan kesken matkanteon Kuivasmäentielle. Ei ole helppoa mopopojillakaan, ei.

Sunnuntai meni muuten rauhallisesti. Arkena ei aina olla koko perhe yhtäaikaa ruokapöydässä, mutta sunnuntaina syödään sitten pitkään ja hartaasti. Kunhan saadan jälkikasvu ylös sängystään. Karjalanpaistia, perunaa ja salaattia. Jälkkärinä syötiin sisareni tekemää täytekakkua kahvin kera.

Iltayhdeksän hujakoilla sammui sähköt tältä puolelta kylää. Oli rattoisaa, kun koko porukka kokoontui olohuoneeseen kynttilän valoon.  Siinä sitten istuttiin ja juteltiin kaikenlaista, kun ei ollut telkkari eikä tietokone aikaa viemässä. Kestikin muuten ihmeen pitkään, reilun puoli tuntia. Minun puolestani olisi voinut kestää vähän pitempäänkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti