Kesä

Kesä

Piippoja

Perjantaina, 15.4.2011

Huonosti nukutun yön jälkeen herätys klo 7.00.  Näin ihan kamalasti kummallisia unia,  esim. että kaikki yläasteen oppilaat piipittivät ympärillä kuin munamiehet. Outojen unien lisäksi huoneessa oli kuuma. Potkin pois peittoja, ja sitten heräsin paleluun. Töissä oli aika hiljainen päivä. Pitäisikö sanoa, että onneksi, kun itsekseni siellä hääräilin.

Neljältä laitoin ovet kiinni, ja alkoi viikonloppu. Kyytimies oli vastassa, joten kaupan kautta kotia. Pikaisesti broileripastaa ja salaattia perheelle. Leuto kevätilma houkutteli pihahommiin. Isäntä siivosi takapihan terassin.  Minä  puolestani keräilin lumen alta paljastunutta roskaa, kuten ulkotulien metallisia kuoria ja muovisia lyhtykynttilän kuoria.

Ensimmäisen kerran sitten syksyn kiersin talon ympäri matalassa hangessa. Ilokseni huomasin tulppaanien jo nostaneen piipponsa etelänpuolen kukkapenkissä. Yllätys oli melkoinen, kun huomasin mullan seasta pilkottavan jotakin sinistä. Viimekesäiset orvokit olivat jääneet täydessä kukassa lumen alle syksyllä, ja terälehdet olivat ihmeelliseseti säilyneet lumen alla yhtä sinisinä kuin syksyllä! Enpä ole tämmöistä ennen kokenut. Takapihan terassin vierestä siivoilin perennojen kuivuneita varsia kompostiin. Peipposet lauloivat, ja ensimmäiset kurjet lensivät yli pitäen omaa mekastustaan. Kevään ääniin voitaneen laskea myös läheiseltä huoltsikalta Jyväskylään päin kiihdyttäneet moottoripyörät, kovasti tuntui niitäkin jo olevan liikenteessä.

Pihatöiden jälkeen oli mukava istahtaa saunan lauteille, sauna jälkeinen olutkin maistui jo ihan kesälle!
Maljakossa koivunoksat ovat muuten jo isolla hiirenkorvalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti