Kesä

Kesä

Silmänruokaa

Torstaina, 28.4.2011

Nukkua pössyttelin varttia yli kahdeksaan tänään. Iltavuoro töissä, eikä aamusta mitään välttämättömiä töitä, kuten ruoanlaittoa. Tänään syödään eilistä.

Kummityttärelläni on huomenna synttärit. Kääräisin hänelle pakettiin parit kesäisen väriset villasukat ja kortin. Tämä Espoossa asusteleva kaunis nuori nainen, Fujitsu Siemensin "nörtti",  täyttää 31 vuotta. Vaikea on hänelle enää lahjoja keksiä, mutta uskoisin, että itsetehdyt sukat saavat arvostusta.

Töihin kävellessä näin kaksi salskeaa nuorta miestä talonmaalauspuuhissa ilman paitaa. Ja minua kun paleli takki päälläkin. Yhtätoista astetta näytti lämpömittari, ja viileä tuuli vielä päälle.

Jännä juttu kävi eilen. Hierojalle juttelin, että kylä kaipaisi jäätelökioskia, täällä kun ei sellaista ole ollut vuosikymmeniin. Hierojan ovesta ulos astuttuani  näin parahiksi, kun Valion jäätelökioskia laskettiin juuri kuorma-auton lavalta torille. Yliluonnollisia kykyjä.

Mies oli saanut tänään tyytyväiseltä asiakkaalta punaviinipullon. Illalla maistoimme lasilliset, ja ihmeekseni huomasin ensimmäisen kerran elämässäni pitäväni punaviinin mausta. Tähän saakka on aina maistamista seurannut jonkinlainen irvistys. Alkaakohan tästä pitkä ja kivinen tuhon tie?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti