Kesä

Kesä

Trendikästä

Keskiviikkona, 6.4.2011

Puutarhanhoito on kuulema nyt kovasti trendikästä, kerrottiin mtvkolmosen nettisivuilla tänään. Näin sitä ollaan muodissa mukana, ja ihan yrittämättä. Samaisessa jutussa sanottiin puutarhanhoidon pelastavan parisuhteen. No, eihän siinä nyt ennätä riitelemään, kun kaikki sulan maan aika menee pihalla pyllistellessä.  Ja mikäs sen romanttisempaa, kun kauniina kesäiltana istahtaa saunan jälkeen terassille armaansa kera. Siinä istuskellaan tuoksuvien kukkien ja puutarhan vehreyden ympäröimänä, nokka kohti auringonlaskua. Vain pyyhe ympärillä, iho höyryten, edessä kylmät saunajuomat. Se se on elämää! Ja näin talviaikana kun vielä unohtaa autuaasti ne ympärillä inisevät tsiljoonat hyttyset.

Tänään on muuten lapsukaiseni nimipäivä. Huomasin sen vasta työpaikalla kalenterinlehteä kääntäessä. Onnea vaan hänelle! Keskiviikkoisin minulla on ollut sama työvuoro vuosikausia, varttia vaille yhdeksästä neljään. Isännän muistiin se vain ei tartu sitten millään, taas kyseli aamulla, menetkö iltavuoroon. Huoh.
Keskiviikot ovat siitä kivoja työpäiviä, että silloin tulee yleensä paketillinen uutta materiaalia. Kutkuttavaa on päästä tarkastelemaan, mitähän mielenkiintoista laatikosta löytyy. Tänään muuten tuli uusi puutarhakirjakin, en malttanut olla hieman selailematta, vaikutti kiinnostavalta. Kuvissa vilahteli puutarhalehdistä tuttuja puutarhoja.

Töiden jälkeen hieronta, kyllä tuli taas tarpeeseen. Kotona pikaruokaa, ranskalaiset ja nakkeja uuniin. Tuoresalaattia lisäksi. Nimppariyllätyksenä toin poitsulle jättisuuren pääsiäismunan, minkä vetäisi jälkkäriksi. Pientä touhuilua, ja sitten saunaan. Telkkarista katsellaan porukalla Pirunpelto, taattua TV kakkosen kotimaista sarjatuotantoa, niinkuin oli Taivaantuletkin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti