Kesä

Kesä

Voihan läskisoosi

Perjantaina, 1.4.2011

On aina kutkuttavaa avata päivän lehti aprillipäivänä, ja tutkailla, josko hoksaisi pilajuttua. Viime vuosina jutut ovat tosin olleet liian helposti keksittäviä. Niin myös tänään, kun Jyväskylän koululaisille uhattiin alkaa tarjota läskisoosia kerran viikossa säästösyistä. Iso annos kerralla pakastimeen, eikä tarvitse kuumentaakaan kovasti. Tarjoillaan Atkinsin padan nimellä. Ja haaleana, niin säilyy kuulema parhaiten ravintoarvot. Uhh! Tosin ukkoseni on koko yhdessäoloaikamme (hiukka yli 30 vuotta) haaveillut, että kun vielä kerran elämässä saisi läskisoosia. Sitä sellaista kun mummo teki.

Kello taisi hipoa jo iltakahdeksaa, kun ensimmäinen (ja toistaiseksi ainoa) aprillipilayritys sattui meikäläisen kohdalle. Lankomies se toivotteli onnea paikallisen K-marketin arpajaisvoiton johdosta tekstiviestillä. Täytyy tunnustaa, että muutaman hetken raksutti, mitäs siellä viime aikoina on arvottu. Kunnes hokasin, etten ole joulukinkkuarpajaisten jälkeen osallistunut mihinkään arvontaan. Mutta ei kerrota sitä lankomiehelle.

Sen verran oli aurinko sulattanut lumikerroksia, että sain kasteltua hyvät nahkakengät töistä kotiin kävellessä. Alikulkutunnelista ei ollut menemistä ilman pitkävartisia kumisaappaita, oli taas tulvinut vettä täyteen laidasta laitaan. Ilmiselvä kevään merkki!

Töiden jälkeen käväisin paikallisessa sekatavarakaupassa hakemassa kylvömultaa, mustaa multaa ja postilaatikon rikkoutuneen tilalle. Vaihdoin väriäkin, punainen muuttui nyt vihreäksi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti