Kesä

Kesä

Erkin päivä

Keskiviikkona, 18.5.2011

Erkin päivä, ja käen pitäisi kukkua vaikka kiven kolosta. Kylmää ja sateista on tänään, hanskat piti katsella kätösiin. Tosin kylmä Erkin päivä tietää Vilkunan Vuotuisen ajantiedon mukaan lämmintä kesää. "Kylmä Erkki hyvä merkki, lämmin Erkki paha merkki" sanoo vanha kansanviisaus. Tai, että "Erkin vilu kesän ilo", tai "Mitä Erkkinä enimmin, sitä kesällä vähimmin".

Halusin muuttaa blogini ulkoasua kevyemmäksi ja kesäisemmäksi. Hirmu vaikeaa se on tällaiselle "pula-ajan bloggarille", kun ei tietotekniikka ole kovin hanskassa. Saa vääntää ja kääntää ja kokeilla, eikä ole vieläkään mieluiseni.

Töiden jälkeen poutaantui sopivasti. Kinkkukiusaus uuniin ja pihalle. Mies öljysi terassikalusteita, ja minä revin kottarikaupalla holtittomasti leviämään taipuvaista tuoksukurjenpolvea, saman kohtalon koki viiruhelpi. Kaunis, kirjava heinäkasvi leviää, vaikka on pohjattomaan sankoon istutettu. Hopeamaruna oli myös innostunut kasvamaan liian laajalle, piti kurittaa sitäkin.

Sain myös istutettua Omapiha-lehden lukijalahjaksi saamani syysleimut. Kuollut kirsikkapuu kaivettiin porukalla ylös. Tilalle taitaa tulla syreeni, on varmempi talvehtija näillä leveysasteilla.

Kovasti tyytyväisinä saavutuksistamme tulimme sisätiloihin, ja saunaa päälle laittamaan. Ovella tulvahti voimakas ruoan tuoksu. Olin autuaasti unohtanut kinkkukiusauksen uuniin. Onneksi ei ollut palanut ihan karrelle. Semmoista se on, hataran pään kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti