Kesä

Kesä

Käärme paratiisissa

Lauantaina, 21.5.2011

Vapaapäivä, ja silti heräsin jo seitsemän maissa. Aamukahvit ja lehti. Siivoushommia ja ruoanlaittoa. Pyykinpesua ja mankelointia. Isäntä oli jo lähtenyt verstaalleen ennen kuin heräsin. Tuli kotia iltapäivällä, ja lähdettiin samantien mökille.

Mökin terassilla paistatteli päivää oikein komea ja iso musta kyy. Yäk.
Meidän paratiisissa ei käärmeitä kaivata, joten lapion ollessa mukavasti hollilla, nuiji isäntä luikeron hengiltä. Poika meitä vanhempia moitti viattoman eläinraukan tappamisesta. Sanoin, että metsässä saavat olla ja elää, muttei meidän pihassa sentään.

Saimme mukavasti siivottua paikat kuntoon. Urakan päälle keitettiin hyvät kahvit ja lämmitettiin sauna. Ihmettelin, kun ei kuulunut lintujen laulua ollenkaan. Sammakot vaan kurnutteli, ja sorsa kävi lammessa uiskentelemassa. Linnunpöntöt tuntuivat vielä olevan asukkaita vailla. Pikkulinnut saattavat hylkiä niitä siksi, kun tikka tai orava on suurentanut lentoaukkoja liian suuriksi. Viime kesänä oli ihmettelemistä, kun harmaasieppo oli tehnyt pesänsä mökin kuistilla pystyssä olleen lattiamopin päälle.

Illansuussa ajelimme kotia. Oli niin kaunista, että vielä piti kierrellä ulkona haistelemassa pihatuomen huumavaa tuoksua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti