Kesä

Kesä

Katsastus

Tiistaina, 24.5.2011

Eilen oli aamutuuri töissä, ja lähdin isännän matkaan Jyväskylään auton katsastusreissulle. Ajattelin samalla reissulla poiketa Prisman kesäpihalla hakemassa jonkin kivan pikkupuun kuolleen kirsikkapuun tilalle. Katsastusinssi tutki tulevaa käyttöautoamme pitkään ja hartaasti, niinkuin työnkuvaan kuuluu. Poikakin oli mukana, mutta tällä kertaa pysytteli hiljaa. Viisivuotiaana oli samanlaisella reissulla isän kaverina, ja tokaisi inssille, että ei meidän autossa toimi valotkaan.

Minä sain kehotuksen mennä kahville katsastusaseman konttorin puolelle. Siellä oli taas niitä ihania monimutkaisia kahviautomaatteja, joita on ensin silmiteltävä hyvän aikaa, ennenkuin jotakin kupin pohjalle heruu. Tällä kertaa onnistuinkin yllättävän helposti täyttämään kupposeni. Tyytyväisenä hörpin kuumaa kaakaokahvia ja seurasin syrjäsilmällä, osaako jälkeeni tullut herrasmies yhtä näppärästi automaatin niksit. Eipä osannut, kahvisuihku suhahti väärässä kohdassa olleen kupin ohi.

Viimein oli katsastus suoritettu, leima laitettu paperiin, ja lähdettiin Prismaan. Eikös alkanutkin vettä tulla aivan  kaatamalla. Ei huvittanut mennä itseään kastelemaan vasiten taimipihalle, vaan niin hyvinemme ajoimme kotia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti