Kesä

Kesä

Kotikonttoristi

Maanantaina, 30.5.2011

Pasin nimipäivä, onnittelut lennähtävät Säynätsaloon sisareni miehelle. Sateinen ja kylmänkolea aamua, suorastaan syksyistä tuntumaa. Kello herätti jo 5.30 aivan kesken unien. Illalla ei meinannut uni tulla, lueskelin puutarhalehtiä ja kirjaa pitkästi yli puolenyön. Sitten nukahdin levottomaan ja katkonaiseen uneen. Tuli keitettyä turhaan iltasella kahvia, se kostautui.

Jälkikasvun luokka lähti Sotkamoon kolmen päivän luokkaretkelle. Yllättävän reippaasti pääsi sängystä ylös, seitsemältä oli määrä olla koulun pihassa. Toivottavasti kelit paranevat, ainakin on luvattu lämpenevää, ja keskiviikoksi suorastaan hellettä.

Aamulla katselin töihin lähtiessä pihanurmikkoa. Perjantaina leikkasin ensimmäistä kertaa, ja kohta on taas leikattava. Kasvaa niin, että suhina melkein kuuluu. Tällä viikolla olisi toettava kesäkukkaostoksille. Yöllä valvoessa mietiskelin, mitä kaikkea tänä vuonna ruukkuihin  ja laatikoihin istuttaisi omien taimikasvatusten lisäksi. Lumihiutaleita ja ruusubegonioita tulee varmaankin takapihan katveisemmalle terassille. Aurikoisemmalle puolelle  voisi laittaa vaaleanpunaista pelakuuta ja valkoista pikkupetuniaa, sekä narsissitupakkaa korkeutta antamaan.

Ilta menikin isännän laskutusten värkkäämiseen tietokoneen äärellä. Urakan jälkeen maistui sauna oikein makealta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti