Kesä

Kesä

Lannoitusta ja suunnittelua

Lauantaina, 14.5.2011

Nukuin pitkään aamulla, peräti puoli kymmeneen. Jääkiekko piti hereillä normaalia myöhempään, ja vielä piti lueskella, ennenkuin nukahdin. Aamupäivällä siivousta, pyykkäystä, mankelointia. Sitä tavallista lauantainpäivän puuhaa. Ruokailun jälkeen ulkotöihin. Aurinko paistoi, mutta  kolea tuuli piti huolen, ettei tullut liian hiki. Heittelin 2 säkkiä puutarhan kevätlainnoitetta, vähän reilumman annoksen sai vanha ja huonokuntoinen orapihlaja-aita. Pitäisi leikata alas, mutta monta kesää menisi ilman näkösuojaa kadulle.

Pystytin muovihuppuisen kasvihyllykön vajan seinustalle, ja taimikasvatukset pääsivät päivän ajaksi nauttimaan lämpimästä ja kosteasta kasvihuoneilmasta. Yöksi kannoin vielä sisälle, samettikukat kun ovat niin arkoja kylmälle. Isäntä oli jo aikaisemmin tyhjentänyt ja putsannut koristealtaan. Lisäsin sinne vettä lämpenemään kasteluvedeksi.

Tuomi on viittä vaille kukassa, kielot ovat nousseet. Kevätkaihonkukka on kärsinyt talvesta, hävinnyt miltei olemattomiin. Monta uutta ideaa ja kasvihankintaa pulpahti puuhastellessa mieleen. Ja taas löytyi monta kasvia, joiden paikkaa täytyy vaihtaa. Mutta ihan ensiksi on saatava haetuksi uutta multaa, että pääsee toteuttamaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti