Kesä

Kesä

Ostoksilla

Keskiviikkona, 25.5.2011

Matalapaineista olotilaa, sekä ulkona että sisällä. Vettä on tullut viimeaikoina kiitettävästi, nurmikko kaipaisi jo leikkuria. Muutama iloisenkeltainen voikukka loistaa vihreän nurmikon seasta. Aina niitä nousee, vaikka kuinka kaivaisi pois.

Eilen kiersimme miehen kanssa kasviostoksilla. Ensin kävimme Prisman kesäpihalla, sieltä kyytiin lähti  parimetrinen purppuratuomi. Etsin ruusupenkkiin täydennykseksi Europeanaa, mutta sitäpä ei löytynyt. Seuraavaksi hurautimme Terraan. Sieltä mukaan tarttui kaksi  riippahernepensasta. Katselimme ja tutkimme pitkään ja hartaasti kaikenlaista pihatavaraa, aina grilleistä paviljonkeihin. Ruokkeella pysähdyimme vielä Hannosen puutarhalla nappaamassa muutaman miljoonakelloamppelin, ja heräteostoksena tosi komean kannan. Ostosreissu sujui helposti kuin heinäteko, mies kantoi ja asetteli ostokset Hiacen konttiin, hoiti vielä maksupuolenkin. Ihana mies.

Kotia päästyä alkoi sataa, joten istutustöihin ei vielä päästy. Vähän huonolta näyttää tänäänkin, tuulee edelleen kovasti, ja sadekuuroja ropsastelee vähän väliä. Toisaalta tänään oli hieronta työpäivän päälle, ja hartioiden rasittaminen heti perään ei ole suotavaakaan.

Ruoaksi keitin kesän ensimmäiset uudet perunat, ruotsalaisia. Lisukkeena silliä, savustettua lohta, raejuustoa ja vihersalaattia. Voin suositella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti