Kesä

Kesä

Tartuntavaara

Maanantaina, 2.5.2011

Koleaa keliä, eilen oli luntakin ilmassa. Hyytävä viima tunki luihin ja ytimiin, joten pihapuuhailu kutistui nopeaan tarkastuskierrokseen. Pojan mopo on ollut telakalla koko viikon, miesväki lähti sitä korjaamaan. Minä jäin kodin lämpöön viettämään aikaani Jack Reacherin seurassa (Lee Childin kirjojen kova, mutta reilu sankari, sorrettujen puolustaja). Harvoin tulee nelisatasivuinen opus luettua näin äkkiä, eikä alkanut edes nukuttaa.

Tänään on äitini Viivin nimipäivä, onnittelut hänelle. Lähtevät isän kanssa iltapäivällä Osuuspankin Ikivihreitten laivaristeilylle, toivottavasti ei tuulet merellä ylly myrskyksi asti.

Iltavuoro töissä. Aamulla ennätin siivoilla pojan huonetta ja tehdä ruoan valmiiksi iltaa varten. Isäntä on flunssan kourissa, nähtäväksi jää, onko tarttuvaa plaatua. Ennen oli kirjaston kirjoissa lainausohjeet ja teksti: "Jos kodissanne on puhjennut tarttuva tauti, ilmoittakaa siitä kirjastonhoitajalle ennen kirjojen palauttamista". Voisihan se olla toisinkin päin: "Jos kirjastossa on puhjennut tarttuva tauti, ilmoittakaa siitä koteihin ennen kirjojen lainaamista".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti