Kesä

Kesä

Altaan kimpussa

Tiistaina, 7.6.2011

Eipä tästä kelit juuri parane, se täytyy kyllä sanoa. Jo aamulla seitsemän aikoihin oli vallan upea ilma kävellä töihin. Matkalla huomasin jo kissankäpäliä kukassa, aikaisessa ovat nekin.

Kotia päästyä työvaatteet nurkkaan, ja hellekolttu päälle. Ruokaa pitää laittaa, oli sää millainen hyvänsä. Tänään oli listalla keitetyt perunat ja porkkanat, sekä valkokastike kanamunanpalasilla höystettynä. Meidän perheen kesken "munis", eli munakastike. Äkistään maistuikin mainiolta.

Otin urakaksi tyhjentää loput vedet takapihan altaasta, ja putsata sen pohjia myöten. Sitten vaan uudet raikkaat vedet, ja korkillinen levänestoainetta sekaan. Nyt suihkuaa taas hienosti, kun isäntä puhdisti suihkun suuttimetkin. Loppuilta silkkaa nautiskelua ympäröivästä vehreydestä.                                    Altaan reunalla kasvaa hopeatäpläpeippi2 kommenttia:

  1. Sun peippisi kukkii komeasti, omani on kukaton eli taitaa olla liian huonossa mullassa. Muutenkin näyttää puutarhasi olevan mallissaan, suihkulähdettä myöden.

    VastaaPoista
  2. Hei, Nettimartta, kiitos kommentistasi! Tuo punakukkainen peippi kukkii koko kesän, ja leviääkin kiitettävästi. Taimivaihdossa olen pari vuotta sitten saanut ihan pienen alun. Vieressä on valkokukkainen "White Nancy", kukkii paljon hillitymmin, eikä leviä.

    VastaaPoista