Kesä

Kesä

The Hauki

Tiistaina, 15.6.2011

Poika lähti eilen iltamyöhäsellä kaverinsa kanssa kalaonnea kokeilemaan. Veneellä lähtivät kirkkorannasta Mustaselälle, sateesta piittaamatta. Puolen yön jälkeen palasi kalastaja-eemelimme läpimärkänä, mutta ikionnellisena, piirua vailla kuusikiloisen hauen kanssa. Muutama alamittainen kuhakin oli tullut, mutta ne oli päästetty takaisin kasvamaan.  En ole kyllä eläissäni moista otusta nähnyt! Työ ja tekeminen oli saada kalansaalis mahtumaan jääkaappiin odottamaan jatkokäsittelyä.

Kalasirkus keskellä yötä vei yöunet. Lueskelin varmaan kahteen asti, ennenkuin nukahdin. Onneksi tänään oli iltavuoro, joten sain rauhassa pötkötellä puoli yhdeksään asti. Ruoaksi ennätin keitellä kesäkeiton uusista perunoista ja pakastevihanneksista, ennenkuin lähdin kävelemään työmaalle.

Illalla siivosimme kalan ja laitoimme toisen fileen puolikkaina pakkaseen, toisen jääkaappiin huomiseksi ruokatarpeiksi.2 kommenttia:

  1. Eikö olekin? Pääkin oli iso kuin mikä. Paistettiin osa voissa pannulla uusien perunoiden kera, ja kyllä maistui hyvälle:)

    VastaaPoista