Kesä

Kesä

Luonnonrauhaa

Torstaina, 9.6.2011

Helle jatkuu, mutta yö oli viileä. Aamutuurin kävellessä ennen seitsemää tuntui, että korvia palelee. Tätä ei kyllä kukaan uskonut, kun mainitsin asiasta. Sisaren mies sanoi puoli neljän aikaan olleen kuusi astetta lämpöisen puolella, kun oli töihin lähtenyt. Työpaikalla toimii ilmastointi ja viilennys niin hyvin, että teepaitasillaan iho meni ihan kananlihalle. Tiedoksi, että meikäläinen ei kärsi kuumuudesta. Kylmyydestä sitäkin enemmän. Pari viimeistä päivää on jo mennyt kotona ilman villasukkia.

Illalla käväisimme mökillä saunomassa. Hyttysiä oli jonkin verran, mutta mustia polttiaisia ei nyt ollut. Mökillä katselin hieman apealla mielellä ränsistyneitä istutuksiä. Muu ei taida enää auttaa, kuin  kaikkien kahden kukkapenkin täydellinen uusiminen. Mökki on täysin luonnon keskellä,  yleensä täynnä hiljaisuutta ja luonnon ääniä. Nyt kuului naapurimökiltä raivostuttavaa, kolme tuntia yhtä soittoa kestänyttä  koiran haukuntaa. Miten kukaan jaksaa moista vieressä kuunnella?

Kotiuduttuani istutin ruukkuihin ja amppeleihin eilen torilta ostamani miljoonakellot ja koristetupakat. Kärhöille kannoin kannutolkulla vettä, jos vaikka vielä virkoaisivat. Sisareni ja miehensä käväisivät pikakierroksella pihalla, ja sanoivat kärhöjen kärsivän veden puutteesta. Ja heitä on uskominen, ovat sen verran upean puutarhan onnelliset omistajat Onnelassa. Onnelasta olen saanut jakopalana tälläisen lapinakileijan, kukka on isompi kuin tavan akileijassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti