Kesä

Kesä

Saunakeikalla

Perjantaina, 17.6.2011

Mukava ilma oli tänään, reilu kaksikymmentä astetta lämmintä ja poutaa.  Työpäivä oli aika hiljainen, mutta tasaisesti aina joku käväisi asioimassa, ei sentään ihan yksin tarvinnut olla. Neljältä laitoin putiikin kiinni ja lähdin tekstiilikaupan kautta kotia. Tällä kertaa olin vailla tummansinikuvioista pöytäliinaa, mieluiten vakstuukia, terassin kulahtaneelle pöydälle. Eipä nyt löytynyt mieleistä.

Isäntä tuli vastaan autolla, ja kaupan kautta kotia. Pakattiin saunakamppeet ja hurautettiin mökille lämmittämään sauna. Teiniä ei saatu tällä kertaa mukaan, ihan kahden saimme nautiskella kesäillasta. Isäntä pesi autonsa ja laittoi saunan lämpiämään. Minä laitoin meille aterian grillissä. Sydänystävän pihviä ja uusia perunoita. Vein mökille perinteiset kesäbegoniat. Ainoat kesäkukat, jotka siellä satunnaisella huolenpidolla menestyvät ja kukkivat koko kesän.

Saunanraikkaina ajelimme kotia. Vielä tein iltakierroksen pihalla, ruusuissa näytti olevan kukkia jo auki, ja nupuissa miljoona kirvaa. Eivät olleet minun tolutuksesta moksiskaan. Pitänee ottaa järeämmät konstit käyttöön.

                                      Kempeleen ruusu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti