Kesä

Kesä

Taimenvaihtajaiset

Sunnuntaina, 2.6.2011

Mahtava päivä takana. Vietimme keskisuomalaisten puutarhanettiläisten, eli "penttiläisten," jo perinteeksi tullutta alkukesän taimenvaihtajaistapahtumaa. Me kymmenkunta hurahtanutta Jyväskylän ympäristössä asustavaa harrastajapuutarhia kokoonnumme alku- ja loppukesästä vaihtamaan taimia ja kuulumisia. Vuorotellen olemme tutustuneet toistemme pihoihin kahvittelun merkeissä, takakontit taimia pullollaan.

Tänä vuonna päätimme tehdä retken Tommolan tilalle Leivonmäelle. Matkalla kokoonnuimme eräälle levähdysalueelle vaihtelemaan kasveja ja syömään eväitä. Kylläpä oli taas kerran hauskaa jutustella ja vaihtaa kuulumisia, näillä nauruilla jaksaa  eteenpäin.

Tommolassa talon emäntä kierrätti meitä perennamaalla kertoen kasveista. Opastetun kierroksen jälkeen teimme tietysti ostoksia. Minä löysin mm. keltakirjavaa kuunliljaa, tummapärskäjuuren, Tapaninsyreenin sekä valkoisen särkyneensydämen. Muutama kesäkurpitsakin lähti mukaan.

Illalla sitten istutushommiin. Tällä kertaa paikat hankinnoille löytyivät helposti, kun oli jonkinlaista etukäteissuunnitelmaa valmiina. Lisäksi kaivoin ylös pari kärhöä ja istutin ne valoisampaan paikkaan.
Kanttausrauta pääsi myös töihin, sain etupihan alueet kantattua. Ennen torstai-illan puutarhaohjelmia ennätin vielä saunaan hautomaan mäkäräisten ja hyttysten puremia. Alahuulestakin olivat mokomat vieneet palasen. Verivana vaan roikkui suupielestä, kun sisälle tulin.


Ps. Kiitos vierailusta Paulalle, joka oli jättänyt tervehdyksensä edelliseen postaukseen. Jostakin syystä minä en  onnistu vastaamaan tuohon kommenttiin.

alppikärhö


perhosorvokki


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti