Kesä

Kesä

Talviturkin heivaus

Sunnuntaina, 12.6.20111

Mökkiviikonloppu takana. Lauantaina iltapäivällä pakattiin kipsut ja kampsut ja häippästiin Multian metsiin. Miesväellä riitti puiden pilkkomista. Minä leikkasin nurmikot ja kitkin kukkapenkkejä. Mäkäräiset ja hyttyset söivät paljaat sääret niin pilkukkaiksi ja paukamille, ettei taida hametta kehdata päälleen laittaa.

Kesken grillaamisen loppui kaasu. Mies vaihtoi tilalle keittiönlieden pullon, niin saimme perunat kypsiksi ja pihvit paistetuksi. Kaikki kolme perheenjäsentä olivat saunanlämmittämistä vastaan, hiki kun virtasi jo ilman saunaakin. Niinpä loirimme lampeen pesuvärkkien kanssa ja peseydyimme virkistävässä lampivedessä. Yömyöhällä kävin vielä uudemman kerran uimassa, vesi tuntui niin lämpimältä.

Tänään kotia tultua lähdimme miehen kanssa kauppaan maitoa hakemaan. Mies jätti minut S-marketin pihaan ja lähti sillä välin katsastamaan, onko verstaalla kaikki kunnossa. Yllätyksekseni kaupan ovet eivät auenneet, niin seistä törötin kyytiä odottamassa kaupan katoksessa. Juuri sopivasti repesi satamaan ja ukkostamaan oikein kunnolla. Jokunen muukin kävi kauppaan yrittämässä. Mies tuli noukkimaan kiukkuisen maidonostajan. Seuraavakin kauppa oli kiinni, ja sitä seuraava. Vasta koneen ääreen istuttuani ja lukiessani Marjatan blogia, hokasin, että nythän on Helluntai, ja siksi kaupat kiinni.

Ajelimme pitkästä aikaa samantien Koskensaarelle Joken grillille ostamaan valmiit ruoka-annokset. Poika ainakin oli mielissään yllätysateriasta. Hyvältähän nuo makkaraperunat pitkästä aikaa maistuivatkin.


2 kommenttia:

  1. Minäkin kävin töistä tullessa yhdentoista jälkeen repimässä turhaan Porkkanan ovea... Aika noloa, kun suoraan kirkosta tulin, enkä tajunnut...

    VastaaPoista
  2. Näin ne pyhät arkipäiväistyvät, ennen oli Helluntaikin suuri juhlapäivä

    VastaaPoista