Kesä

Kesä

Työntäyteistä

Sunnuntaina, 5.6.2011

Eilen lähdimme puolenpäivän tienoilla mökille puusavottaan.  Miesväki sai raijattua tontille koivupölkyt, jotka piti halkoa pienemmiksi  saunapuiksi. Saimme tuttavalta lainaksi halkomakoneen, joka oli kyllä aika hidas peli, kirveellä homma kävi nopeammin. Vielä jäi urakkaa seuraavaan kertaankin. Minun hommakseni jäi pinoaminen. Ruoaksi grillattiin pihviä ja keitettiin uusia perunoita. Iltamyöhällä saunottiin, ja poika käväisi uimassakin. Kauaa ei vedessä viihtynyt.

Tänään iltapäivällä kotiuduimme Pyykkikone pyörimään, ruokaa pikaisesti ja ulkohommiin. Istutin kesäkurpitsat ja pari pensastomaattia kasvusäkkeihin. Omat samettikukkakasvatukset pääsivät ruukkuihin, ja osa kasvilavaan tuholaisia torjumaan.

Sain tyhjennettyä ikävännäköisen muovihässäkän pihaa rumentamasta. Leikkasin vuorenkilpien kuihtuneet kukinnot  sekä melkoisen määrän ruskistuneita lehtiä

Välillä käväisin keittämässä päiväkahvit, jotka nautiskelin hyvän pullan kera terassilla. Vielä olisi pitänyt kitkeä yksi etupihan istutusalueista, mutta en kerta kaikkiaan jaksanut. Selkä väsähti totaalisesti.

Nappasin muutaman kuvan koristeomenapuu "Marjatasta", jonka pelkäsin menehtyvän rusakon järsimiseen. Kovasti jaksoi kuitenkin kukkia.


                             
4 kommenttia:

 1. Katselin kuvia puutarhastasi. Ihana, olisipa omanikin yhtä hyvin hoidettu, mutta aikani ei riitä. En ole ennen nähnyt punakukkaista omenapuuta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos käynnstäsi, Jaanuliina! Puutarhanhoidosta saan tosi paljon voimavaroja, mutta aikaa sen hoitaminen vähän vaatii :)

  VastaaPoista
 3. Ovatko kaikki kuvat todella omasta pihastasi?
  Aivan mielettömän upea kukkaloisto!! On vaatinut aikaa, tarmoa ja paneutumista! Aivan ihanalta näyttää!

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia, Paula, kyllä nämä kuvat ovat ihan omasta pihasta. Kuvilla pystyy kyllä hyvin rajaamaan ne rötöpaikat pois, ja niitäkin löytyy...En ole mitenkään taiteen sääntöjen mukaan pihaa laittanut, mm. multaa ei ole ollenkaan niin paljon kuin pitäisi, mutta kova innostus voittaa puutteet :)

  VastaaPoista