Kesä

Kesä

Hellettä ja myrskyä

Sunnuntaina, 24.7.2011

Mökkiviikonlopusta palauduttu kotia. Ensimmäisenä piti kiertää katsastamassa, onko myrsky ja rankkasade tehnyt tuhojaan kukkien keskuudessa. Eipä onneksi ollut. Moni kukka oli taas avannut nuppunsa poissaollessani. Syysleimuja aukenee yhä lisää, värililjat ja rusopäivänliljat kukkivat myös.

Perjantaiaamuna heräsin jo poikkeuksellisen aikasin, peräti seitsemältä. Lähdimme Jyväskylään, mies hakin jonkun tilaamansa autonosan. Jatkoimme matkaa Vaajakosken kautta Kuopioon päin. Suonenjoelta käännyimme Rautalammille.
 Katselimme vilkasta kylän keskustaa ja poikkesimme hakemaan mukaamme oikein mehevät hampurilaisateriat juomineen. Pysähdyimme evästauolle upeisiin järvimaisemiin, vesistöä oli molemminpuolin tietä. Viileästä, ilmastoidusta autosta ulkoilmaan astuminen oli kuin saunaan olisi mennyt. Konnevedellä päivittelimme tienvarsilla näkyviä viime kesän myrskytuhoja. Kilometritolkulla aukkoa, aukkoa ja aukkoa. Osa kaatuneista puista oli vielä pystyssä tai sikin sokin sekaisin, koneita näkyi siellä täällä korjuutöissä.

Illemmalla ajoimme mökille, poika surruutteli mopolla edeltä. Uimme, söimme, ja istuimme iltaa terassilla. Lauantaina tulivat ylätalon naapurit kyläilemään ja uimaan. Yhtäkkiä nousi kova tuuli ja myrsky, ukkonenkin kolisteli aika lailla ja vettä tuli aivan kaatamalla. Sähköt oli poikki kolme tuntia.

Yökahteen asti tarinoimme, katselimme kuun nousua ja kuuntelimme yön ääniä. Jostain kuului kova musiikinjytke ja lepakot lentelivät lammen yllä. Mahtavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti