Kesä

Kesä

Mansikoita ja maitopartoja

Torstaina, 7.7.2011

Tänään on lumpusteltu pitkin kyliä koko päivä. Lähdin jo aamulla sisareni kanssa pikkureissuun. Ensin ajoimme Jyväskylään, jonne sisareni vei lisää myytävää kirpparille, oli vuokrannut pariksi viikoksi pöydän Seppälän suurelta kirppikseltä. Minä katsastin mahdolliset ostettavat sillä aikaa, kun hän hinnoitteli ja asetteli tavarat pöydälle. Enpä keksinyt mitään suuria löytöjä, kahden euron pieni vanha kasettiradiosoitin kyllä houkutti, mutta kaupat jäi tekemättä. Olisin vienyt sen mökille grillikatokseen keittäjän ratoksi.

Seppälästä jatkoimme Laukaan Valkolaan, määränpään "Päivin Puska ja Pensas".  Minä ostin yhden klematiksen, vanhan kunnon Jackmanniin, sisareni jotain pientä myös. Paluumatkalla kiersimme Laukaan kirkonkylän. Ei siis kaukaa, vaan ihan katselimme, mitä kaikkea kirkonkylän ydinkeskusta piti sisällään. Takaisin Jyväskylään ja syömään Palokan ABC:lle.

Kodin Terrasta ostin purkin kermanvaaleaa maalia ja siveltimen. Pihapuolella ei ihme kyllä houkutellut mikään. Muutaman muun ostoskeskuksen kautta palasimme lähtöpisteeseen. Kahvihammasta kolotti, ja tiputtelin puoli pannullista kahvetta, joka nautittiin Lätykän (=talomme)  terassilla.

Kaupunkituliaisina toin laatikollisen mansikoita. Selvittelin ja pakastin suurimman osan, osan jätin syömämarjoiksi. Urakan päälle vielä mökkikeikka, saunomista ja tangomarkkinoiden kuuntelua radiosta.

Poissaollessamme kaksi vieraan näköistä kissaa olivat kotiutuneet etupihamme nurmikolle makoilemaan. Pitkän aikaa seurasimme ikkunasta, alkavatko ehkä tapella. Eikö mitä, siirtyivät verkkaisesti venytellen keskelle kukkapenkkiä makaamaan, silloin katsoin parhaaksi hieman hätistellä.

2 kommenttia:

  1. Voi, kateeksi melkeni käy, ihanilta kesähommilta kuulostaa. Nauti kesälomasta, mäkin aion nauttia viikonlopusta jahka täältä sorvin äärestä pääsen.

    Heli

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Heli! Kyllä minä olenkin nauttinut aivan surutta lomastani ja elänyt kuin "ellun kana". Hellekolttu päällä, ei tukan laittoa eikä muuta ehostusta :) Onneksi viikonlopuksikin on luvattu hyviä kelejä, että pääset sinäkin nauttimaan ulkoilmaelämästä. Niin, ja muista juoda runsaasti kylmää!

    VastaaPoista