Kesä

Kesä

Runoa ja juuriharjaa

Keskiviikkona, 6.7.2011

Eino Leinon, sekä suven ja runon päivä. Sen kunniaksi heräsin vasta puoli yhdeltätoista tänä aamun. Eilinen teatteri ei ollut kummoinenkaan elämys, Juicen musiikki tosin pelittää aina, ja laulajat olivat hyviä. Laulujen valinta on varmasti ollut vaikeaa materiaalin paljoudesta johtuen. Teatterin jälkeen Laajavuoreen syömään. Ruokailu niinkin myöhään illalla jälkiruokakahveineen vei yöunet. Lueskelin neljään saakka, se pitkitti ylösnousua aamupäivän puolelle. Pikaista siivousta ja ruoanlaittoa.

Onnelalaiset käväisivät päiväkahvilla, sopivasti olin juuri saanut mustikkapiirakan uunista. Toivat meille mökin grillikatokseen vietäväksi vanhat pirtinkalustonsa. Sopivat kuin nakutettu paikalleen, kun illemmalla hurautimme saunomaan. Innostuin pesemään neljä matonpätkää juuriharjalla ja mäntysuovalla, pressun päällä pihanurmella.

Urakan jälkeen oli mukava mennä saunaan hautomaan paarmanpuremia. Oli ihana suvinen ilta, kahdestaan miehen kanssa. Eivät edes koirat haukkuneet naapurissa. Oi tätä suven suloisuutta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti