Kesä

Kesä

Viimeistä viedään

Sunnuntaina, 31.7.2011

Heinäkuun viimeistä viedään, ja maassa on jo paljon keltaisia lehtiä. Tuntuu kovasti syksyltä, vaikka tiedänkin, että keltaiset lehdet johtunevat jostakin ruostesienitaudista.

Puutarha kukoistaa värien sekamelskassa, vaikka kuinka yrittää löytää yhteensointuvia sävyjä. Monta kasvia on taas joutunut siirtojuoksutuslistalle, osa joutaa kokonaan pois tai vaihtoon. Kuten ihan liian leviäväiseksi osoittautuneet pimpinellifoliaryhmänruusut "rosa papula", papulanruusu, sekä "Red Nelly". Juurivesoja pukkaa kumpikin kovasti. Harkinnassa on myös Tornionlaakson ruusu "Rosa Tornedal".

Tänään leikkelin kuihtuneita kukkavarsia mm. kuunliljoista, sekä korallikeijunkukasta. Jatkoin sitkeää lannoitekastelua muutamalle oikuttelevalle jalokärhölle, jotka suvaitsivat työntyä mullasta päivänvaloon vasta heinäkuun alussa. Ei vielä kukkanuppuja, mutta pituutta kasvaneet metrin verran.

Illemmalla kävimme mökillä saunomassa ja uimassa. Kovasti oli sielläkin jo lammen pinnalla keltaisia koivunlehtiä. Haikeutta ilmassa. Ja huomenna pirteänä töihin :)


2 kommenttia:

  1. Sulla on komeita nauhuksia. Niitä olen ostellut meidänkin pihaan. Näyttävä kasvi ja iloinen väri näin syksyä kohti mennessä.

    VastaaPoista
  2. Nettimartta, olen saanut sisareltani nuo nauhukset siementaimina. Ovat kovia siementämään ja risteytymään keskenään, niin että lajia ei enää pysty määrittelemään. Tykkään niistä itsekin, ovat pohjoisseinustalla, ja hyvin viihtyvät :)

    VastaaPoista