Kesä

Kesä

Matalapainetta

Torstaina, 18.8.2011

Lämpimät kelit vaihtuivat sateisiksi, vettä on satanut oikein kunnolla. Matalapainetta meinaa olla meikäläiselläkin, kun väsyttää niin tolkuttomasti. Eilen illalla heitin sohvalle selälleni ja nukahdin samantein, puolitoista tuntia mennä hurahti unia näkemättä. En jaksanut saunaankaan lähteä, pakotin itseni kuitenkin ylös ja ulos terassille tuulettumaan. Siitä piristyneenä jaksoin iltauutiset ja häräntappoaseen katsoa telkusta. Sängyssä lueskelin Eija Klaucken Elämyspuutarha-nimistä kirjaa, ja oitis alkoi monta uutta ideaa omaan pihaan pyöriä mielessä.

Alkuviikosta olin aamuvuorossa ja sopivasti sattui mukavat poutaiset ulkopuuhastelukelit. Pari iltaa touhuilin niitä näitä, kitkin ja katkoin, sekä istuttelin ruukkuihin taimivaihtoon meneviä kasveja. Tomaateissa on paljon raakileita, eivät taida ennättää avomaalla kypsyäkään.

Edelleen on ihanan rehevää ja värikästä. Kallionauhukset loistavat kukassaan kuin pienet auringot, samoin valkoiset syysleimut hohtavat puolivarjon penkissä. Leimukukat ovat parhaimmillaan, tosin viime yön sade on ränsistyttänyt niiden kukintoja. Mutta vielä täytyy nauttia loppukesän tunnelmista täysin siemauksin!

                                   syysleimut Starfire (edessä) ja Spitfire

Wilhelm Kesserling

                                    Aida

Jules Sandeau


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti