Kesä

Kesä

Menemistä ja tulemista

Perjantaina, 26.8.2011

Pari päivää olen mennyt niin tukka putkella, etten ole ennättänyt, tai pikemminkin jaksanut, koneen ääreen istahtaa. Keskiviikkona menin töistä suoraan hierojalle. Kotona käväisin vaihtamassa vaatteet ja tekaisemassa pikaisesti spagettia ruoaksi, kun jo piti lähteä mökille saunomaan (mikä ei ollut mitenkään vastenmielistä). Mukava illan päätteeksi sain äkäisen ampiaisen kimppuuni, pääsi tuikkaamaan kipottavan iskunsa vasempaan  hauislihakseeni. Ampiainen ei jäänyt henkiin.

Torstaina aamuvuorosta suoraan isännän kyytiin ja Jyväskylään maalinhakureissulle. Kotimatkalla poikkesimme ruokakaupassa  täydentämässä ruoka- ja juomavarastoja. Ostokset kotia jääkappiin, puhtaat vaatteet koppaan ja taas mökille saunanlämmitykseen. Tuumasimme miehen kanssa, että käydään nyt vielä niin kauan kuin lämpöisiä kelejä piisaa. Mökillä kyllä sitten kiireet unohtuvat. Siellä on mukava käpsehtiä ulkosalla tai pötköttää tuvan sohvalla takkatulta katsoen.

Samat kuvioit toistuivat tänäänkin. Kyyti oli vastassa työpäivän päätteeksi, kaupan kautta kotia. Kesäisen lämmin keli houkutteli meidät taas mökille saunanlämmitykseen. Nopsasti molemmat pesukoneet pyörimään, perunat ja porkkanat kiehumaan, broilerista soosia ja salaattia seuraksi. Poika lähti perjantairiennoille, ei saatu  mukaan. Mökillä isäntä sytytteli saunan uuniin valkeat, minä kannoin muutaman sankollisen vettä. Kylpyyn pääsyä odotellessani lötkähdin tuvan sohvalle ja heräsin isännän "saunaan" -huhuiluun.

Kotia päästyämme ilta jo hämärsi. Sytyttelimme ulkolyhtyihin valkeat, avasin siideritölkin ja mies oluen,  ja istahdimme takaterassille nauttimaan lämpimästä elokuun viimeisen viikonlopun perjantai-illasta. Vapaa viikonloppu edessä ja hellettä luvassa. Mitäpä sitä enempää arjen ahertaja tarvitseekaan näin kesäaikaan!

                                    Mustilanhortensia loistaa  hienosti hämärässä


1 kommentti:

  1. Samat on kujeet meilläkin: terassia, siideriä ja pian mökkeilyä ja saunaa. Ihanaa viikonloppua toivottelee heli

    VastaaPoista