Kesä

Kesä

Puuhapäivä

Lauantaina, 13.8.2011

Vapaapäivä ja nukuttu pitkään, peräti yhdeksään asti. Innostuin illalla katsomaan telkusta komisario Lynleytä, nukkumaanmeno venähti tämän päivän puolelle. Olen lukenut kaikki suomennetut kirjat, joissa kyseinen lordi ratkoo rikoksia. Hieman vaivaa, kun Thomas Lynley ei ole telkkarissa ollenkaan samannäköinen, kuin minun mielikuvissani :)

Aamukahveet join pitkään ja hartaasti lehteä lueskellen. Sitten iski puuhakkuus. Tekaisin pitkästä aikaa pullia, jälkikasvu sai herätä muhkeaan, vastaleivotun pullan tuoksuun. Siinä ohessa laitoin molemmat pesukoneet pyörimään ja mankeloin nivaskan lakanoita ja pyyhkeitä, sekä tekaisin perheelle broileripastaa ruuaksi.

Sitten nurmikon kimppuun. Ilma oli niin aurinkoinen ja lämmin, että hikipisarat tippuivat niskasta. Leikkelin tomaateista liikoja lehtiä, että älyäisivät kypsyttää kaikki kymmenet raakileensa. Saksia näyttelin myös erinäisille kuihtuneille kukinnoille, mistä kertyi pari kottikärryllistä kompostin täytettä. Minulla on muuten kottarit, joilla on viidenkympin nopeusrajoitus! Sain ne ystäviltäni pari vuotta sitten viiskytvuotispäivälahjaksi.  Pari kesää sitten nauroi naapurin mummo, että ajatteli minun hurjastelleen ylinopeutta kärryilläni, kun oli nähnyt poliisiauton ajavan ohitse. Kovassa käytössä ovat kottarit olleet ja ilmiselvään tarpeeseen tulivat.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti