Kesä

Kesä

Töissä taas

Tiistaina, 2.8.2011

Lomaltapaluu on sujunut ilman tuskia. Maanantaina oli pehmeä lasku arkeen, kun oli iltatuuri ja sain nukkua edelleen pitkään. Töissä olikin tosi vilkas päivä, liekö syynä viilennyt keli vai lomien loppuminen. Ehkäpä molemmat. Työpäivä hurahti nopeasti, kun oli toimintaa ja mukavia asiakkaita. Hyvä, että ennätin häthätää kahvit keittää ja eväsleivät syödä.

Illalla oli kyytimies vastassa, kaupan kautta kotia ja pihavermeet niskaan. Nurmikko oli pakko jo leikata. Mies päästeli siimaleikkurilla tontin reunoilta heinäryteikköjä ja löysi meidän ulkovajan takaa päättömän kyyn. Naapurin kissa oli ilmeisesti ottanut matsia matelijan kanssa. Viime kesänä satuin näkemään samaisen kissan leikittelevän käärmeellä meidän pihassa. Käärmeraukalla (?) oli jo ihan verinen pää, kun mäjäytin sille armahtavan lapioniskun. Kissä katsoi minua kovin syyttävästi, kun pilasin kivan leikin. Yäk!

Tänä aamuna olikin sitten ankeampi herätys, jo 5.45. Sen verran huonosti nukuin koko yön, että nousin jo ennen kännykän piippausta. Isäntä oli keittänyt aamukahvit  valmiiksi, mikä hieman helpotti päivän alkua, samoin kuin kyyti työmaalle.

Ennätin aamupäivällä ennen ovien avaamista purkaa muutaman kirjalootan ja tutkailla, mitäs kaikkea uutta on viiden viikon aikana tullutkaan. Olihan sitä monenlaista, niin kirjaa, elokuvaa kuin musiikkiakin.

Illalla ajelimme mökille saunomaan. Mies kävi uimassa, minä en enää tohtinut, tyydyin pelkkään kuumaan saunaan. Olipa kuitennii taas hieno ilta!


                                      Preeriamesiangervon kukkapilvi on kuin annos vispipuuroa
                                      

2 kommenttia:

  1. Ihana tuo sun preeriamesiangervo.Oon siitä haaveillut jo monta vuotta ja nyt sen ostin alkukesällä.Mut eipä se vielä kukkinut,ehkä ensi kesänä?

    VastaaPoista
  2. Tiina, minä etsin tuota pitkän aikaa, sitä ei ollut täälläpäin missään myynnissä. Särkän perennataimistolta sen toissakesänä tilasin. Varmasti kukkii ensi kesänä Sinullakin :)

    VastaaPoista