Kesä

Kesä

Tunnelmointia

Perjantaina, 12.8.2011

Yö oli viileä, aika lähellä hallaa varmaan käytiin. Päivällä aurinko jo lämmitti mukavasti, vaikka tietynlainen koleus ilmassa viivähti.

Rauhallinen työpäivä, ei kovin vilkasta, mutta aina jokunen asiakas paikalla. Koululaisetkin ovat ilmestyneet maisemiin. Maanantaina alkoi käsi- ja taideteollinen ammattiopisto naapurissa, tuli taas paljon mukavia ja "värikkäitä" uusia nuoria asiakkaita. Oma jälkikasvu kulkee jo viiden päivän rutiinilla bussilla kaupunkiin ja takaisin. Mukavasti on kuulema alkanut, uusia kavereita on tullut, opettajat ovat rentoja ja ruokakin parempaa kuin peruskoulussa :)

Töiden jälkeen ajelimme mökille saunomaan. Minä sukkelana ennätin tuvan takkaan valkeaa laittamaan, ja kohta meinasimmekin tukehtua savuun. Olisi pitänyt älytä polttaa saunan hormissa ensin sanomalehteä, että olisi alkanut vetämään kunnolla viileän ja kostean viikon jälkeen. Ilman suurempaa konfliktia tuosta selvittiin, kunnon läpivedolla ja isännän hätiin tulemisella.

Kotona kiertelin pihaa illan hämärtyessä. Tunnelmoin laittamalla ulkolyhtyjä palamaan, laitoinpa muutaman kynttilätuikun sisätiloihinkin.

2 kommenttia:

  1. Lyhtyjen aika alkaa olla pihalla ja sisällä... Tuikkuja meillä on jo joinakin iltoina palanut olkkarin pöydällä ja ikkunalaudalla. Tunnelmallista!

    VastaaPoista
  2. Minä olen myös kynttilöiden ja lyhtyjen suurkuluttaja. Heti kun illat pimenevät, syttyvät tuikut meilläkin. Onkin muistettava ostaa tulitikkuja :)

    VastaaPoista