Kesä

Kesä

Voi ei taas

Tiistaina, 9.8.2011

Huonosti menee. Sunnuntaina iltapäivällä meni nenä tukkoon, eikä auennut koko päivänä. Nasolinit oli lopussa, eikä suolavedellä huuhtelukaan tuonut helpotusta. Se taas tiesi unetonta yötä. Kääntelehdin puolelta toiselle, lisäsin tyynyjä ja torkuin pieniä hetkiä. Ja ajattelin, voi ei, ei taas!

Aamuvuoro töissä, kännykän herätys oli tarpeeton, enhän ollut juurikaan nukkunut. Tokkuraisena nousin kahvinkeittoon  ja hain Keskisuomalaisen. Pojalla oli myös aikainen herätys, ammattikoulu alkoi ja piti ehtiä "amisbussiin". Hyvin oli eka päivä kuulema mennyt, ja takaisinkin osasi bussilla tulla.

Töissä sitten huomasin kahvimaidon jääneen matkasta, kun tuli  aamupäiväkahvin aika. Mustana meni juuri ja juuri yksi kupillinen, muttei sitä voinut nautinnoksi kyllä sanoa. Sen verran oli tuhruinen olo, etten viitsinyt vesisateessa lähteä lähikaupasta maitoa hakemaan, vaan alistuin kahvittomaan työpäivään.

Apteekista  hain lääkettä kotimatkalla ja sain nenän hengittävään kuntoon. Kotona heitin kassin eteisen nurkkaan ja heitin sohvalle peiton alle. Nukuin unia näkemättä pari tuntia. Lämpökin oli noussut ja nenä vuoti solkenaan. Onneksi ei tarvinnut tehdä ruokaa, mies keitteli perunoita ja kananmunia, lisäksi oli edellispäivän makaronilaatikkoa. Ilta menikin huilatessa ja telkkaria katsoessa.

Kohta puolin lähden iltavuoroon työmaalle, olen lääkinnyt itseäni kaikilla mahdollisilla tropeilla, jospa se tästä.

Ps. Sitäpaitsi aamupalapaahtoleivät turahtivat mustiksi.


Surkeuden vastapainoksi laitan tähän kuvan iloisen punaisesta värimintusta, joka loistaa väripilkkuna kukkapenkissä

3 kommenttia:

 1. Toivottavasti olos on jo kohentunut.

  Toi väriminttu on komee. Täytyy hankkia sitä omaankin penkkiin. Teil on sievä mökki.

  VastaaPoista
 2. Nettimartta, olo ihan ok tällä hetkellä, lieneekö ollut joku allergiakohtaus. Saisit multa värimintun jakotaimia, jos olisit lähempänä :)

  VastaaPoista
 3. No voi sun pirskatti! Toivottavasti on jo parempi olo.

  Meillä valmistaudutaan myös koulun alkuun ja jännäähän se aina on, kun on uutta tiedossa. Lämpimiä ajatuksia sinne ja jälkikasvulle myös.

  Heli, joka tuhisee myös ;-(

  VastaaPoista