Kesä

Kesä

Nauriit kuoppaan

Torstaina, 29.9.2011

Mikonpäivä. Vanha kansa sanoi, että 'Mikolta nauriit kuoppaan ja akat tupaan'. Tarkoitti, että ulkona satokauden työt piti olla tehtynä ja naisväki siirtyi sisäaskareisiin, kuten kehräämään ja kutomaan. Meikäläinen ei jouda vielä kokonaan tupahommiin, kun tuli tilattua Viherpeukaloilta laatikollinen erilaisia kevätkukkijoiden sipuleita, etupäässä tulppaaneja. Sato on kyllä korjattu ja syötykin jo:)

Aikamoista häslinkiä on ollut viime päivinä miehen hammassäryn kanssa. Tunsi toissapäivänä hammasta alkavan särkeä, kipu äityi illan ja yön mittaan melkoisiin mittoihin. Mitkään särkylääkkeet eivät auttaneet  kuin pienen hetken. Poski turposi pulleaksi kuin hamsterilla. Siinä kärvisteltiin yön yli, ja heti aamulla soitin hammaslääkärille. Yllätys yllästys, paikkakunnalla ei ollut eilen ollenkaan hammaslääkäri paikalla, ja päivystysajan saisi iltapäivällä Keuruulle. Mies ilmoitti, ettei kestä sinne asti. Onneksi saimme ajan Jyväskylään yksityiselle puolelle, jonne miehen kiidätin.

Hammaslääkäri totesi joskus katkenneen hampaan juuren tulehtuneen ja keränneen mätää. Poisti möhnän, antoi kahta eri antibioottia sekä särkylääkettä. Pareneminen alkoi välittömästi.

Illalla oli kutsu Arjan-päiville Olkkolantielle, mutta mies oli vielä sen verran huonovointinen, että katsoin parhaaksi jäädä hänen seurakseen. Tänä aamuna sanoi jo olevansa elämänsä kunnossa, antibiootit olivat jo sen verran vaikuttaneet.

Eilen töitten jälkeen poikkesin kukkakauppaan ostamaan callunoita syyskoristeiksi. Kaupan pihassa törmäsin ystävääni Ullaan, joka houkutteli pullakahveille paikkakunnan suoramyyntimyymälä Heinahattuun. Sopivasti tuli eilen TV2:sen Suomi Express -ohjelmassa pikku pätkä tästä myymälästä, jossa paikkakuntalaiset käsityöntekijät saavat myydä omia tuotteitaan ja leivonnaisiaan. Monta hyvää lahjaideaa, pullaa ja sämpylää olen sieltä vuosien aikana ostanut. Onnea ja menestystä jatkossakin Heinähatulle!

2 kommenttia:

  1. Hammassärky on ihan hirveimpiä särkyjä. Huh huh!

    Ollaan sitten ostettu molemmat samansävyisiä callunoita. 3 valkoista + 2 punaista.

    VastaaPoista