Kesä

Kesä

Pihatöissä

Sunnuntaina, 4.9.2011

Kylmän yön jälkeen aurinkoinen ja kaunis päivä, aika lämmintäkin oli iltapäivällä. Ruoaksi laitoin uunilohta ja keitettyjä perunoita. Lohen perään leivoin vielä uuniin mustikkapiirakan. Täydellä mahalla seurasimme urheilukisojen viimeisiä tapahtumia. Surkeasti meni kisat suomalaisilta, ei edes pistesijaa tullut tällä kertaa. Poika keitteli meille hyvät päiväkahvit kisojen päätteeksi.

Kahvin jälkeen pistin pihatyökamppeet päälle ja ahersin muutaman tunnin raittiissa ilmassa. Kanttasin penkkien reunoja ja kitkin vesiheinää ja muuta rötyä penkeistä. Välillä pysähdyin katselemaan kriittisesti ympärilleni ja huomasin suunnittelevani jo täyttä päätä uutta pergolarakennelmaa. Kanttausraudalla huidoin suunnitelmia ilmaan ja rajoja nurmikolle. Saattoi näyttää ulkopuolisen silmiin vähän pöhköltä.

Syysleimut ovat jo kukkineet, kallionauhukset jatkavat vielä kullankeltaisina. Kesäkukat ovat voimissaan, paitsi taivasalla ollut petunia. Miljoonakellot rehottavat kuistilla, ja pikkusammarit hyötymaan reunassa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti