Kesä

Kesä

Synttäreitä

Lauantaina, 3.9.2011

Ihanaa, viikonloppu! Aamulla nukuttu pitkään. Paitsi mies, joka oli jo ennättänyt keittää kahvit ja hakea aamulehden ja häipyä pajalleen  ennenkuin heräsin. Siivousta ja mankelointia, ruoanlaittoa. Poikakin saatiin jalkeille ihan säädylliseen aikaan, jo puoli kahdentoista maissa.

Eilen illalla kävin kotikotona onnittelemassa äitiäni, joka täytti 82 vuotta.  Miesväkeä en saanut mukaani. Flunssa pitää otteessaan isompaa urosta, ja nuorempikin uros lähti mieluummin liikuntaharrastuksen pariin kuin mummolaan. Äiti oli pirteänä, kuten aina. Olipa hommannut minulle ämpärillisen puolukoitakin. Veljeni tuli samoihin aikoihin ja juttua riitti.

Tänään kauppareissulla tapasin tuttavan, joka jo kesällä ilmaisi halunsa tulla katsomaan puutarhaani. Toivotin hänet tietysti tervetulleeksi, vaan eipä ole näkynyt. Sanoi vielä syksyn aikana ehkä tulevansa. Minä varoittelin, ettei täällä enää ole paljon nähtävää, kun sade on hakannut jo melkein kaiken kukkivan ränstyneeksi. Toivottavasti ymmärsi yskän, ja tulee vasta ensi kesänä.

Tänään sää poutaantui iltapäivällä, ja pääsin ajelemaan nurmikon. Innostuin istuttamaan taimivaihdon taimet ja leikkomaan kukkineita kukanvarsia pari kottikärryllistä. Mokomassa puuhassa tuli ihan hiki niskaan. Saunassa huuhtouivat hiet ja muut ylimääräiset painolastit. Hyvää viikonloppua!

                                     Syyshortensia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti