Kesä

Kesä

Ulkopuuhissa

Tiistaina, 27.9.2011

Aamulla satoi kuin saavista kaatamalla, kun lähdin töihin hieman ennen seitsemää. Pilvet häipyivät aamupäivän aikana, ja kotia lähtiessä aurinko helotti mahtavasti. Tosin tuuli oli vilpoinen ja lennätti syksyn lehtiä minkä ennätti. Kotia päästyä keitin tavoistani poiketen muutaman kupin kahvia, kahvin kanssa pari paahdettua ruisleipäsiivua, ja piharöntteet niskaan. Ruokaa ei tarvinnut laittaa, kun eilen tein kahtakin sortimenttia.

Ruohonleikkuri käyntiin ja pörräämään nurmikkoa ja lehtiä keruupussiin. Vähäksi aikaa tuli siistin näköistä, mutta nopeasti tuuli heitteli uusia lehtiä tilalle. Tyhjensin taas muutaman kesäkukkapurkin kompostiin, samoin valkoiset puiset kukkalaatikot takaterassilta. Olivat mustuneet aika rumiksi, mutta pesemällä tolulla ja vanhalla tiskiharjalla niistä tuli vielä ihan kelpoiset. Jätin aurinkoiseen paikkaan kuivumaan, huomiseksi on ainakin luvattu poutaa.

Etupihan istutusalueelta revin kottikärryllisen keltapeippiä. Oli päässyt röyhähtämään ja peittämään vuorimännyt ja keijuangervot melkein näkymättömiin.                                          Tarha-alppikärhö 'Albina Plena' alkoi kukkia uudestaan, niinkuin alppikärhöillä on tapana


Clematis Viola pääsi vasta kukinnan alkuun, ja on aivan täynnä nuppuja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti