Kesä

Kesä

Kartalla taas

Torstaina, 20.10.2011

Puolitoista viikkoa olen ollut nettipimennossa. Viime viikolla huomasin, että puhelinpylväästä tonttimme nurkalla roikkui lanka ihan irtipoikki, joten soitto TeliaSoneralle ja vikailmoitusta tekemään. Kyllä on älyttömän turhauttavaa keskustella automaatin kanssa. Mihinkään väliin en päässyt sanomaan ilmiselvää syytä katkokselle. Perjantaina sitten asentajat kävivät korjaamassa ilmajohdot kiinni pylvääseen, mutta yhteys ei vieläkään syttynyt. Vasta tänään saimme taas nettiyhteydet pelaamaan.

Koululaisellamme on syysloma, joten minäkin päätin pitää viikon loman. Loma alkoi taas kerran sairastelulla. Maanantaina kurja olo ajoi minut lääkärille asti. Täällähän on terveyskeskus aina loma-aikoina suljettu, joten tilasin Jyväskylään yksityiselle ajan. Kunnon poskiontelotulehdus, joka ei omahoidolla suostunut parantumaan, vaan sain pitkästä aikaa oikein antibioottikuurin. Olo on ollut tosi väsynyt, en ole jaksanut oikein mitään tehdä. Tosin lääkäri kielsikin kaikenlaisen rehkimisen, jopa pihan haravoinnin.

Eilen lähdimme ystäväni Arjan kanssa Jämsään sisustusliikkeitä kiertelemään. Aloitimme Jämsän Matto&Kalusteesta, joka pursuili kaikkea ihanaa maalaisromanttista sisustustavaraa huonekaluista koriste-esineisiin. Poikkesimme Vitikkalaan kahville ja Leenan herkulliselle aurajuustoparsapiirakalle. Sieltä matka jatkui Uniccoon ja Leenan vinkistä kauppaan nimeltä Maapaikka. Tämä viimemainittu kauppa on omakotitalon yhteydessä ja sisältää kaikkea mahdollista, etupäässä vanhaa tavaraa, ehkä jopa antiikkiakin. Jos olisi ollut tarvetta heinäseipäälle tai ruostuneelle sahanterälle, olisi sieltä sellaiset voinut hankkia.

Kotimatkalla poikkesimme Jämsänkoskelle Vanhaan Myllyyn syömään herkulliset ateriat. Ennätin käydä kotona vaatteet vaihtamassa, kun piti lähteä hierojalle. Kyllä löytyi taas kerran kipeitä paikkoja hartioista ja yläselästä.

Tänään olen käynyt lenkillä ihanassa auringonpaisteessa ja pyöräyttänyt pottumuusin lopuista perunarieskoja. Jaksoinpa vielä pyyhkäistä olohuoneen ikkunat ulkopäin, kirkastui taas maailma kummasti.

                                                          Tämä kärhö ei ymmärrä, että nyt pitäsi jo kuihtua :)

2 kommenttia:

  1. Onnea palanneelle nettiyhteydelle, ja voih, taas sairaana lomalla. Mutta onneksi sait troppia!

    Rentouttavaa viikonloppua toivottelee Heli

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Heli! Kyllä se tästä taas... Hyvää viikonloppua myös teille :)

    VastaaPoista