Kesä

Kesä

Pihansiivousta

Lauantaina, 8.10.2011

Tulipas hieno pihansiivouspäivä! Päiväruoan jälkeen rytykamppeet niskaan ja ulkotöihin. Aurinko paistoi siniseltä taivaalta, ja eilinen tuulikin oli laantunut. Upea syyspäivä! Ensimmäiseksi siivosin kuistilta tuulen lennättämät vaahteranlehdet, niitä kertyi melkein jätesäkki täyteen.

Etupihaa peitti tasainen tammen- ja vaahteranlehtien kerros, vihreää ei juuri alta näkynyt. Minulla on ollut tapana päästellä lehdet keräävällä ruohonleikkurilla pieneksi mössöksi. Se onnistuu siten, että ensin annetaan keruupussin täyttyä ja ajetaan sitten täyden pussin kanssa leikkurilla lehtien päältä. Lehdet hajoavat  ihan pieneksi silpuksi. Enimpiä kasoja levittelin haravalla tasaisesti nurmelle, osan silpusta haravoin pensasaidan ja muiden istutusten juurelle.

Naapurissa poltettiin kokkoa, sieltä leijaili rattoisa savun haju, aivan kuin keväällää. Tilhiparvi etsi purtavaa, muuta ei ollut enää tarjolla kuin orapihlajan punaisia marjoja. Mustarastaskin kuopsutteli  matosia, ja orava heilutti tarmokkaasti häntäänsä takapihan kuusenoksalla.

Pihahommat lopetettuani kävin vielä viemässä pinon litistettyjä pahvilaatikoita ja keräyspaperia kierrätyspisteeseen. Matkalla poikkesin kaupassa hakemassa oraville pähkinöitä ruokinta-automaattiin. Jaloissa painoi jo päivän aherrus. Kulkuni näytti varmaan juopuneen mutkittelulta. Kotia päästyäni keitin kahvit ja oikaisin sohvalle. Loppuilta huilitaan.

                                          
                                                Etupiha siivouksen jälkeen
takapihaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti