Kesä

Kesä

Sipuleita multiin

Lauantaina, 1.10.2011

Mahtavan hienot kelit eilen ja tänään. Eilen rikottiin syyskuun loppupuolen lämpöennätyksiä kotomaassamme, peräti 22,2 oli Porvoossa mitattu. Eilen ennätin nauttia hienosta kelistä vain hetken töiden jälkeen, mutta  tänään sitten sitäkin enemmän. Alkupäivä meni siivotessa ja mankeloidessa. Talkootyömiehille laitoin ruuat, syönnin jälkeen kauppareissu ja eikun ulkotöihin.

Siivoilin hieman kuistia. Eilinen kova tuuli oli pöllyttänyt varisseita lehtiä terassin täyteen. Kaikkea tyhmää roinaa tuppaa kertymään aina meidän kuistille. Nytkin oli koko terassin  pöytäryhmä vuorattu ties millä: mm. mopon kypäriä 2 kpl, pyyhe (jolla poika on kuivannut mopedin penkkiä), tyhjä kanisteri, tyhjä öljypullo, roskiin menevä rikkinäinen kassi ja sählymaila.

Piilotin multiin ostamani kukkasipulit, etupäässä tulppaaneja. Lilan, valkoisen ja vaaleanpunaisen sävyisiä, sekä parikymmentä alliumin (sensation purple) sipulia. Työ kävi sukkelasti, jaksoin vielä siivota perennapenkkejä kuihtuneista kukkavarsista. Aikamoinen satsi tuli kompostiin tavaraa, ihmettelen vaan, että mihinkä ne kaikki oikein mahtuu?

Aurinko killotti mukavasti, välillä piti istahtaa vajan rappusille hörppimään  kahvetta. Eipä uskoisi lokakuun jo olevan menossa. Toivottavasti aurinkoiset ilmat jatkuvat edelleenkin.Jännät värisävyt takaterassin säleikössä, kun villiviini on punastunut, ja kelloköynnös violetistinut


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti