Kesä

Kesä

Kukat ne kukkii vaan

Maanantaina, 7.11.2011

Kelit jatkuvat mukavan lämpiminä.  Eilen siivoilin pihaa, vielä oli ilmestynyt isoja vaahteranlehtiä haravoitavaksi. Katkoin perennojen varsia ja muutaman kärhön puolen metrin korkeudelta. Takapihalla loistaa ylhäisessä yksinäisyydessään korkeassa kärhötornissa Clematis Semu. Sitä en henno leikata, ennenkuin lumi tulee maahan.

Viritin jänisverkot kahden omenapuun ja yhden koristeomenapuun ympärille. Katkoin rajan kuusesta alimpia oksankärkiä vielä kuistille koristeeksi. Siemenistä kylväytyneet siniset orvokit kukkivat siellä täällä kukkapenkeissä ilopilkkuna.  Europeana-ruusut jatkavat kukintaansa edelleen.

Kerrankin ennätin laittaa lintulaudan sulan maan aikana. Rautakangella tuli reikä kätevästi keväällä istutetun purppuratuomen vierelle. Ainakin tänään näytti vielä olevan pystyssä, minun kötöstykseni kun eivät aina ole ihan vimpan päälle.

Ryytimaalla salaatti on vielä ihan vihreää, ulkokojun seinustalla keijunmekko on kuin kesällä konsanaan. Ei uskoisi, että marraskuu on jo pitkällä.

                                                             Clematis Semu viime viikolla

           

3 kommenttia:

 1. Uskomattomat kelit! Mansikka sentään lopetti jo kukinnan, lokakuulla...

  VastaaPoista
 2. Joskus näihin aikoihin on jo pulkkamäessä myllerretty. Ei uskoisi, kun nyt katsoo ikkunasta ulos.

  P.s.Sun tyynyt oli hienot. Kateeksi käy, kun osaat ja mä en. ;-)

  Heli

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista, Paula ja Heli. Pakkasista ei ole väliksi, mutta lumi valaisisi maisemaa. Ja Heli, kyllä sinä osaat, usko pois :)

  VastaaPoista