Kesä

Kesä

Pientä askarta

Tiistaina, 15.11.2011

Aamulla maa oli jäässä, pakkasta näytti kylän keskustassa olevan -3 astetta. Takapihan koristelätäkkö on jäätynyt ohueen riitteeseen. Sopivasti ennätin lauantaina laittaa pikkuisen kuusenruippanan lintulaudan vierelle ennen maan jäätymistä. Antaa mukavasti suojaa avoimella paikalla seisovalle lintulaudalle. Isäntä pätkäisi korjaamohallinsa tontilta kuusen, minä kiikutin sen Renun takakontissa kotipihalle.  Poika teki rautakangella maahan reiän ja siinä saa kököttää ensi kesään asti.

Kun pihahommia ei enää ole, tekee mieli tehdä kotona kaikenlaista pientä käsityötä. Baskeri etenee puikoilla hitaasti, mutta varmasti. Ompelukoneen vierellä odottaa tilkkulaatikko inspiraatiota. Kodin sisustusta on myös mukava ehostaa pienillä uudistuksilla, kuten uusilla tyynyillä tai verhoilla.

Makkarin ikkunaan viikonloppuna ripustetut pitsiverhot keventävät kivasti tummia verhoja. Isännän toivomuksesta lyhensin vanhoja lattiaan asti ulottuvia verhoja. Ilman pitää kuulema päästä paremmin patterista kiertämään. Tynkäverhot näyttävät hieman oudoilta silmään. Mieskin totesi, että vähän on minihamemallia. No, saavat välttää toistaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti