Kesä

Kesä

Teinin huone

Torstaina, 3.11.2011

Paljon ennättää, kun nousee varhain. Kello on kymmenen, ja huusholli siivottu pyhäkuntoon. Koneellinen pyykkiä on pyörimässä ja kermaperunalaatikko uunissa.  Eniten meni aikaa pojan huoneen järjestelemisessä. Putsasin sen oikein perusteellisesti. Sängynalunen imee kaikkea mahdollista ja mahdotonta. Imurinletkua ei sinne kannata työntää summamutikassa. Juomapullojen korkit, sukat, karkkipaperit yms. tukkivat imurin. Isommat, kuten tyhjät limsapullot ja tyhjät mehutölkit koukitaan ensin alta pois.

Rättirumbaa piisaa. Lattia oli täynnä likaisia ja puhtaita vaatteita. Erottelin puhtaat komeroon ja likaiset pyykkiin. Viimein alta paljastui mattokin. Kylpypyyhkeitä löytyi kuusi kappaletta komeron ovien päältä kuivumasta. Kerran käytettyjä. Asia, josta koko ajan marmatan, mutta muutosta ei tunnu tapahtuvan.

Lopulta huone näytti siltä, miltä pitääkin. No, ei välttämättä teinin mielestä.  Hänestä kun sekasotku on kuulema kodikasta.
Veikkaanpa, että tullesani illalla töistä kotiin, kodikkuus on jo asteittain palannut:)

Pojan kanssa ollaan puhuttu, että huoneen väritystä voisi muuttaa. Lapsellisen vaaleansiniset puolipaneelit maalattaisiin harmaa-ruskean sävyiseksi, samaten tekstiilit vaihdettaisiin beige-harmaa-tummanpunainen-musta linjalle. Matto on jo valmiiksi sävyihin sopiva. Ehkäpä ensi keväänä, kun luonnonvaloa olisi enemmän.


2 kommenttia:

  1. Kodikasta, hih hih... Näin nää makuasiat on erilaisia, hauskasti.

    Mä teen rempat aina talvella, kun ei pääse ulos, on jotakin puuhastelua. Hyvät väriyhdistelmät oot suunnitellu. Jään mielenkiinnolla odotaan.

    VastaaPoista
  2. Nettimartta, hankalinta onki se aloittaminen :) Sitten kun yhden paikan saa kuntoon, jo toinen huutaa kohennusta :)

    VastaaPoista