Kesä

Kesä

Tyynyjä

Sunnuntaina, 6.11.2011

Kaksoispyhien aika on sujunut hyvin rauhallisesti.  Minulla on monen vuoden ajan ollut tapana laittaa Pyhäinpäiväksi hieman joulumainen ateria. Nyt sain tehtyä porkkanalaatikkoa, rosollia, karjalanpaistia ja perunaa. Lanttulaatikkoa piti ostaa kaupasta, mutta unohdin kirjoittaa kauppalistaan, ja niin syömme lanttista vasta jouluna.

Isäntä häipyi verstaalleen, ja minä istahdin ompelukoneen ääreen. Kolme erilaista tyynynpäällistä sain aikaiseksi. Toistaiseksi saavat olla pukuhuoneen sohvalla, keväällä vien ne mökille. Ei niistä nyt kovin kummoisia tullut, mutta saavat kelvata. Huomasin taas, miten mukavaa ompeleminen onkaan. Täytyisi vaan saada kunnollinen työpiste, vanha piironki ei ole paras mahdollinen ompelupöytä.

Illan suussa kävimme vanhempiani tervehtimässä. Vein runkoruusun ja pari pelakuuta heidän kellariinsa talvehtimaan. Toivotin kasveille hyviä talviunia ja tavataan keväällä. Samalla reissulla poikkesimme hautasmaalla sytyttämässä kynttilät molempien mummojeni, Hildan ja Natalian, sekä setäni Vilhon haudoille. Äidiltä piti pummata tulitikkuaski, ainoatakaan tulitikkua kun ei huushollistamme löytynyt.
3 kommenttia:

 1. Minäkin olen pitänyt tapanani vähän jouluisen ruokalistan pyhäinpäivänä! Nyt, kun kaupoissa on valmista lanttu- ja porkkanasosetta, olen tehnyt pikalaatikot niistä ja vasta jouluksi sitten ihan alusta lähtien itse. Hyvin maistui porkkanalaatikko pikkumiehellekin!
  Kauniita tyynyjä!!!

  VastaaPoista
 2. Riitanpuutarha, samoin meillä tehtiin valmiista soseesta nyt, ja jouluna oikeista aineista. Nuo tyynyt voi kääntää toisten päin, jos kuviot kyllästyttää :)

  VastaaPoista
 3. Ihania tyynyjä! Jouluisia, muttei liian, etteikö voisi pitää pitkin vuotta! Ah, inspiraatio alkaa täälläkin kutkutella...

  VastaaPoista