Kesä

Kesä

Ahistaa

Maanantaina, 12.12.2011

Kukkien ystävät varmasti ymmärtävät tuskaani. Mies on allerginen kaikille sisätiloissa oleville eläville kasveille, joten meillä EI saisi olla oikeita kukkasia huoneissa. Kun asuimme pienessä postimerkin kokoisessa kaksiossa, alkoi miestä ahdistaa vieraitten tuomat joulu- ja leikkokukat. Muutettuamme kolme kertaa isompiin tiloihin, ajattelin, että ilmanala riittäisi hajuttomille kukille. Jotkut joulut ovatkin menneet oireitta atsalean ja tulilatvojen kanssa. Mutta nyt taas alkoi valitus, että ottaa nenään, onko täällä oikeita kukkia? Vaan terveys tietysti ennen kaikkea.

Nostin sitten omaan huoneeseeni tuon ihanan atsalea-asetelman ja laitoin oven kiinni. Jos vielä aiheuttaa kutinaa nenään, on sekin vietävä pois.  Lisäksi sain vielä eilen kälyltäni nätin joulutähden, sekin on vaarassa lentää  ulos. Grrrr... Onneksi nykyään on lähes oikean näköisiä tekokukkia, joista saa kauniita asetelmia. Mutta aito on aina aito.

Oikeaa joulukuustahan meillä ei ole ollut kahteenkymmeneen vuoteen. Viimeisen kerran kun oli oikea kuusi, mies meinasi tukehtua.  Vanha kunnon tekokuusi on kesävarastossa mökillä. Joulun alla teemme sitten "kuusenhakureissun" naapurikuntaan, sytytämme nuotion ja paistamme makkarat. Joka vuosi ihastelemme ääneen, miten tuuhean ja tasaisen kuusen onnistuimme löytämään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti