Kesä

Kesä

Pääkallolapasia

Perjantaina, 16.12.2011

Sateinen keli jatkuu yhä. Töistä kotiin päin kävellessä sai olla tosi varovainen. Useamman kerran meinasi jalat lähteä alta. Ajotiet ovat sulia, mutta kävelytiet aivan jäisiä. Kotia päästyä hartiat olivat ihan jökissä jännittämisestä.

Katuvaloremontti meidän kotikadulla lähenee  loppuaan. Tänään paloivat  uudet valot ensimmäistä kertaa. Tosin samaan aikaan paloivat vanhat valotkin, joten meidän katu oli valaistu molemmin puolin. Kyllä meidän nyt kelpaa!

Pienenä käsityövälipalana olen neulonut parit pääkallolapaset. Näitä olen tehnyt jo useammat vuosien varrella. Poika toivoi uusia, kun entiset olivat  nuhjaantuneet. Hänelle tein perinteiset mustavalkoiset pukinkonttiin, lankana Seitsemän veljestä. Toiset tein Nallesta, väreinä marjapuuron punainen ja valkoinen. Nämä punasävyiset poika vei kaverilleen synttärilahjaksi. Ohjeen olen löytänyt täältä http://www.helloyarn.com/piratemittens.pdf.
5 kommenttia:

 1. Onpa hienot lapaset! Kirjoneule on minulle vielä aikamoinen haaste ja kauhistus...

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Omapäinen arkeilija. No juu, ei ehkä meikäläisenkään huippuosaamista. Tosi vaikeaa on arvioida langan löyhyys tai kireys, mutta työ tekijäänsä opettaa :)

  VastaaPoista
 3. Heippa Konnadonna!

  Olisko sulla antaa mitään "tipsiä" tuohon langan löysyyteen/kieryteen? Tein eilen vähän toisennäköiset pääkallolapaset ja purkuun meni kun kuvio niin "kruppas"

  Terveisin Pohjalaisakka

  VastaaPoista
 4. Hei, Pohjalaisakka! Huomasin vasta nyt kommenttisi. En taida oikein osata kovin hyviä neuvoja antaa, mutta ei kannata kovin pitkästi kutoa, etteikö välillä "suoristaisi" neuletta puikolla. En ole oikeasti mitenkään taitava kuvioneuloja, mutta pojalle ovat kelvanneet, vaikka hieman "kruppaisikin" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!

   Ei haittaa vaikka vähän kesti! Ratkaisin ongelman ja kirjoin pääkallot. Nyt olen tyytyväinen (ainakin itse), toivottavasti 7-v kummipoikakin tykkää!
   Terveisn Pohjalasiakka

   Poista